ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Οι  ημέρες των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά συνδέονται με γιορτινά τραπέζια πληθώρα γλυκών και κατανάλωση αλκοόλης. Έτσι όταν τελειώνει αυτή η κατά τα άλλα υπέροχη περίοδος του χρόνου μας αφήνει, έκτος από αναμνήσεις, και μερικά κιλά παραπάνω! Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να χάσουμε αυτά τα κιλά και να μην τα κουβαλάμε καθ' όλη τη διάρκεια του νέου χρόνου? Με μερικές απλές κινήσεις, χωρίς υπερβολές  μπορείτε να επανέλθετε....

 

ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 

Συχνά μικρά γεύματα  θα σας βοηθήσουν να μην πεινάτε κατά την διάρκεια της ημέρας και θα κρατούν τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

 

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών βάλτε φρούτα και λαχανικά εποχής στα γεύματά σας, θα αυξήσετε έτσι το αίσθημα κορεσμού θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί και θα βελτιωθεί η κινητικότητα του εντέρου σας.

 

Μειώστε τα λίπη στη διατροφή σας  μην καταναλώνετε λιπαρά κυρίως κορεσμένα (ζωικής προέλευσης)  και περιοριστείτε στο ελαιόλαδο.

 

Τρώτε τροφές με πρωτείνες όπως κοτόπουλο  γαλοπούλα ψάρι και βέβαια μη παραλείψετε τα όσπρια.

 

Πείτε όχι στα γλυκά τη ζάχαρη και το αλκοόλ ίσως είναι και ο πιο σημαντικός λόγος που πήρατε τα παραπάνω κιλά. Τα παραπάνω αυξάνουν το λίπος στο σώμα σας.

 

Γαλακτοκομικά 2- 3 μερίδες ημερησίως δηλαδή άπαχο γιαούρτι ή γάλα αποφύγετε το τυρί καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά.

 

Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως μπορείτε να προσθέσετε και ροφήματα αφεψήματα όπως χαμομήλι, τσάι, λουίζα κ.α.    

 

Με ρεαλισμό και ψυχραιμία θα χάσετε τα κιλά των γιορτών και αν επιμείνετε θα βελτιώσετε όχι μόνο την εμφάνισή σας αλλά και την υγεία σας!

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή χρονιά

Καλούδη Φωτεινή 

Σχετικά Άρθρα