ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


Για να αρχίσετε σωστά ένα πρόγραμμα  διατροφής για απώλεια βάρους βασικές  προϋποθέσεις είναι: η απόφαση, το κίνητρο, ο σωστός προγραμματισμός και οι ρεαλιστικοί στόχοι. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας στη μέση.

1. Διαλέξτε μία δίαιτα που θα σας επιτρέψει να χάσετε κιλά αργά και σταθερά, χωρίς να διαταράξετε την ισορροπία του οργανισμού σας.

2. Ακολουθήστε πιστά το διαιτολογικό σας πρόγραμμα.

3. Προτείνεται να συνδυάσετε τη δίαιτα με κάποια φυσική δραστηριότητα (20 με 30 λεπτά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα).

4. Λάβετε υπόψη σας ότι ο ρυθμός απώλειας βάρους μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ο μεταβολισμός μας δεν αποδίδει πάντα με τον ίδιο τρόπο.

5. Συνειδητοποιήστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε κιλά.

6. Υπομονή και επιμονή είναι οι λέξεις κλειδιά της προσπάθειας.

7. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας, όταν χάνετε βάρος. Αγοράστε ένα ρούχο που πριν δεν σας έκανε.  Θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε.

8. Να σκέφτεστε θετικά για τις ευεργετικές επιδράσεις της απώλειας βάρους: η υγεία σας θα βελτιωθεί,  θα νιώθετε ευεξία,  θα αποκτήσετε όμορφο σώμα και καλύτερη εικόνα  για τον εαυτό σας.

9. Λάβετε υπόψη σας τους παράγοντες που σας οδήγησαν να είστε  με παραπάνω κιλά και αποφύγετε τα ίδια λάθη.

10. Βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας. Τσεκάρετε, για παράδειγμα, πόσο δυνατοί χαρακτήρες είστε κάθε φορά που δεν υποκύπτετε σε πειρασμούς!

Ο διαιτολόγος σας είναι δίπλα σας  για να σας στηρίξει σε όλη αυτή τη διαδικασία!

Σχετικά Άρθρα